Bobilcamping på Jæren tett på strand
Bobilcamping på Jæren tett på eller rett ved stranden? Selvsagt! Jæren er perfekt for nettopp det. Her får du en liten liste over hvor du kan stå trygt med bobilen, og ha enten svært kort vei eller se rett på stranden.
Økt satsing på bobilcamping på Jæren
Fricamping på Jæren er ikke så lett. De aller fleste, om ikke alle, parkeringene ved strendene er merket med at bobiler ikke kan stå der mellom 24 og 06. Det som derimot er bra, er at det er flere campingplasser å velge blant. Noen kommuner har også etablert steder du kan stå med med ulike fasilitetstilbud, som Sirevåg havn eller i Bryne sentrum. Sirevåg i Hå kommune har sesong fra rundt mars/april til oktober. Så alt i alt er det et godt tilbud for bobilcamping på Jæren.
Artikkelen går fra sør til nord.
1. Brusand camping
Hvor: Nordsjøveien 3769, 4363 Brusand i Hå kommune, drøyt 30 km fra Egersund og 60 km fra Stavanger.
Pris: Bobiler og campingvogn kr. 260,- u/ strøm eller kr. 300,- m/strøm pr. natt.
Helårscamping: Ja. De har plass til 175 helårscaravantister.
Antall: Det er drøyt 50 plasser med strøm, et greit antall også uten strøm. Døgntidsplasser reserveres pr. tlf. etter kl. 12.00 samme dag som ankomst.
Fasiliteter: Dusj. Det er også tilgang til kjøkken (stengt på natt) og tømming for kjemisk toalett. Kiosk på stedet, det er også lekeplass her.

Strand: Brusand strand, mer enn 5 kilometer lang sandstrand. Mellom stranda og bygda finnes Norges eneste naturlige lagune.
Ting å gjøre i området: Ogna golfbane ligger 5 minutter med bil unna, det samme gjør den sjamerende kulturscenen og kafeen Grønafed kulturtun. Det er håp i hengede snøre for elvefiskere, havfiskere eller innlandsfiskere. Campingen har også 3 lakselver som naboer: Ognaelva, Håelva og Fuglestadelva. Sistnevnte renner ut i sjøen ved campingen.
Du kan også gå tur til Synesvarden, om du blir strandlei. Her ser du ut over 12 prestegjeld. Her er mer detaljert turinfo fra Stavanger turistforening. Området omkring Synesvarden er det største gjenværende lyngheilandskapet på Jæren. Slik så også Flat-Jæren ut før oppdyrkingen for alvor endret Jæren i siste halvdel av 1800-tallet, skriver DNT Stavanger om den cirka 2 timer lange turen.
Ekstra kjekt: Det er satt opp hekk, gjerder og andre fine måter å lage litt privatliv på mellom bobilplassene vi så. Veldig fint at det også er fast avsatte plasser, slik at en ikke er usikker på hva som er «sitt område». Merk ellers av plass 11 er veldig fin med en liten terrasse med stort gjerde. Det er fordi at stien til strandporten går forbi her. Så har du ikke noe imot litt folkeliv, er denne plassen en liten godbit. Lekeplassen er også like ved. Så får du vurdere om det er «no» eller «go»
2. Bore strandcamping
Hvor: Borestranda 199, 4352 Kleppe i Klepp kommune.
Pris: Du vil finne priser og tilbud på leie av surfeutstyr oppslått i vinduet på campingens hvite kontorbygg. Inkludert i prisen er do, dusj og kjøkkenfasiliteter samt at du kan tømme bobiltoalett her. Vaskemaskin og tørketrommer med betalingspoletter. MERK: Bestilling pr telefon +47 976 16 623. Er ikke resepsjonen bemannet hvis du allerede står utenfor når du leser dette, er det altså bare å ringe. Det gjorde vi, og Vippset bare pengene.
Antall plasser: Ikke oppgitt på nettsiden. Det er ikke oppmerkede plasser, så her må en være løsningsorientert og fleksibel – selvsagt innenfor sikkerhetsreglene. Du kan stå enten rett ved resepsjonen, eller kjøre gjennom det private hytteområdet og komme til et større område. Også det med gress, men her er det også treplattinger. Utsikt mot sanddyner. Her er det også toalett.
Fasiliteter: Enkle brakker med dusj og toalett sammen. Det er også toalett for de med funksjonsvariasjoner. Bruk er inkludert i prisen. Dette er nemlig ikke vanlig overalt. Ellers kiosk i resepsjon, og sommeråpent gatekjøkken når været tilsier det. Ellers tømming for kjemisk toalett utendørs ikke langt fra innkjøringen. Bobilcamping på Jæren ganske tett på strand.
Strand: Du er 200 meter unna den 3 kilometer lange Borestranda. Vakkert? Ja, mange mener den faktisk er Norges vakreste.
Ekstra kjekt: Surfebrett, surfere og våtdrakter som henger til tørk preger området, og gir det en herlig stemning. Bobilcamping på Jæren er ekstra kjekt med tilbud i nærheten. Bore Waves har kaffe og fersk bakst.
Merk: Vil du bare stå her på dagen med bobilen, kan du parkere enda lengre ned og være her frem til midnatt. Utedusj og toalett er satt opp her.
Shopping i området: Klepp sentrum er 10 minutter med bil unna, der finner du både det fine og passe store kjøpesenteret Jærhagen, to gode bruktbutikker samt den unike og lokal-berømte klesbutikken Christin’s, som har merker du ikke finner mange andre steder i Norge. Ellers er det 22 kilometer minutter til forlystelser i den kjente Kongeparken, og byer som Bryne, Sandnes og Stavanger er maks 25 minutter unna. Men vil du nå egentlig forlate stranda?
Helårs bobilcamping på Jæren: Ja.
Nettside: Bore strandcamping.
3. Ølberg camping
Hvor: Ølberg havnevei, 4045 Tjelta i Sola kommune. Følg riksvei 510 og du vil se skilt til campingen. (Hovedbildet er fra Ølberg).
Sesong: Som regel fra midten av mai og ut august. NAF-medlem? Da får du 10 prosent rabatt. De tar ikke bestillinger, men større grupper kan ta kontakt på forhånd. Bobilcamping på Jæren blir ikke tettere på strand enn dette.
Fasiliteter: Toaletter og dusj. Vaskerom med vaskekummer, vaskemaskin og tørketrommel. Pollet for maskinene får du kjøpt i resepsjon. To enkle oppvaskhytter, den ene med fryseboks.
Strand: Kun sanddynene er mellom deg og stranda, så det tar deg 10 sekunder å gå til Ølbergstranden. Den ligger lunt til, og er derfor veldig populær for barnefamilier i distriktet – sammen med Vigdelstranden som ligger en passe kort gåtur unna og 2 minutter i bil. For familier er dette helt klart det beste stedet for bobilcamping på Jæren.
Ekstra kjekt: I havna selges det ellers ofte fangst fra båtene i sesong. Ølbergkiosken er legendarisk kjent for softisen sin.
Andre ting enn strandliv: Du kan selvsagt fiske her, det er også bunkerser etter krigen å se på, du kan sykle til nabostranda Vigdel og du kan følge Kyststien enten nordover eller sørover.
Merk: Det er ikke oppmerkede felt her. Ta hensyn til 4-metersregelen til neste enhet når du plasserer bobil (eller vogn eller telt). Har du med hengekøye? Fest den i trærne og nyt utsikten over Jærkysten!
Nettside: Les mer om campingen og Jæren friluftsråd sine mange turforslag i området.
Bobilcamping på Jæren andre steder?
Selvsagt. Her er en liste med 12 steder for bobilcamping på Jæren både i Stavanger sentrum, så vel som campingplass i Stavanger og nesten fricamping langs Nordsjøvegen. Flere av stedene drives av private. Andre drives av kommunen.

Samarbeid om bobilcamping på Jæren
Noen mener at kommunens bobilparkeringer ødelegger for de etablerte campingplassene. Men det kan jo også være at det dermed kommer enda som vil ha variert bobilcamping på Jæren? Det er jo også sånn at alle som har bobil er ulike. Noen vil på en større camping, mens andre ikke trenger så mange fasiliteter. Noen som ser etter bobilcamping på Jæren trenger bare strøm en natt, og så drar vi igjen – andre vil gjerne legge seg til rette for en uke på en god camping. Mens en annen gruppe ikke trenger mer enn et trygt sted å være et halvt døgn før en drar, og orker ikke styret med innsjekk på camping.
Så det bør vel være en vinn-vinn-situasjon at en kan samarbeide, for eksempel om markedsføring om bobilcamping på Jæren og at regionen har Norges beste dekning med bobilplasser? La oss håpe det.
Oversikt over Jærstrendene
Vil du utforske mer? Vi har laget en liste med noen av de beste Jærstrendene, så inn med stigetrinnet fra bobilcamping på Jæren og legg i vei!
Denne listen ble sist oppdatert 29. juni 2025.